http://www.koziefrykasy.ecom.net.pl/

 

 

W gospodarstwie robimy również wiele przetworów owocowych, warzywnych oraz maści i kremy np:

 

- dżemy z czarnego bzu i jabłek, dynia z jabłkiem i cynamonem, jabłko z miętą, jabłko z lawendą, jabłko z wanilią, porzeczka z miętą, porzeczka z pieprzem i czosnkiem, powidła śliwkowe, czarna porzeczka, gruszka z imbirem,

 

- keczupy dyniowe

 

- sosy z cukinii z papryką, czosnkiem lub marchewką,

 

- przeciery pomidorowe,

 

- ogórki kiszone, korniszony, sałatki z ogórków lub cukinii

 

- soki owocowe i kompoty,

 

- syropy ziołowe z pokrzywy, mniszka lekarskiego, sosny, kwiatu bzu, lawendy, babki i inne,

 

- herbatki ziołowe z mięty, nagietka, melisy, szałwii, krwawnika, wrotyczu, pokrzywy i inne z roślin dziko rosnących,

 

- kremy do twarzy z nagietka, stokrotki, róży, lawendy, kwiatu bzu,

 

- kremy do rąk i ust,

 

- maści z gwiazdnicy, dziegciu, nagietka, koniczyny, krwawnika i inne.